Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χαμηλοσυνταξιούχος εκδότης τιμολογίων 11 εκατ. ευρώ!


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται χαμηλοσυνταξιούχος που φέρεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης με τιμολόγια έντεκα εκατομμύρια ευρώ.



«Τρόπο χρηματοδότησης της επιμήκυνσης αναζητεί το Βερολίνο»


Τρόπο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με τον οποίο όμως θα πέφτει ένα μέρος του χρηματοδοτικού βάρους στην ίδια τη χώρα, αναζητεί το Βερολίνο, σύμφωνα με βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).
Μιλώντας στο πρακτορείο Dow Jones [.DJI] , ο Χανς Μίχελμπαχ υποστήριξε πως μία μείωση των επιτοκίων ή επιβολή μορατόριουμ στους τόκους που καταβάλλει η Ελλάδα για τα δάνεια στήριξης είναι επιλογές που θα μπορούσαν να εξεταστούν, στο πλαίσιο της χορήγησης διετούς παράτασης στη χώρα.


Φόρος 45% σε 15.000 Έλληνες που έβγαλαν κρυφά χρήματα στο εξωτερικό


Ετοιμάζονται 15.000 ειδοποιητήρια με προορισμό τους φορολογουμένους οι οποίοι μετά από τη διασταύρωση στοιχείων -εισοδήματα με εμβάσματα στο εξωτερικό- δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις που παρουσιάστηκαν.
Τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατο φόρο ύψους 45%.


Προς έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη


Μικρό, χρονικό περιθώριο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να γεφυρώσουν τις εσωτερικές διαφορές και συμφωνήσουν πάνω στο πακέτο των μέτρων έδωσε το συμβούλιο Euro Working Group, το οποίο συνεδρίασε απόψε και διέκοψε τις εργασίες του, οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, εφόσον επιτευχθεί η συφωνία με την τρόικα, να πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη.