Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Bloomberg: Καμία χώρα δεν έζησε τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης


Ήρθε άραγε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα «Greekovery» (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο «Grexit» (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ) αναρωτιέται αρθρογράφος του Bloomberg, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο η συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάρρωση του Έλληνα ασθενή, είναι αρκετή ώστε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.


Ύφεση 5,6% το πρώτο τρίμηνο

Σημειώνεται ότι στην πρώτη εκτίμηση του πρώτου τριμήνου (flash estimate), που είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου, η ύφεση υπολογιζόταν στο 5,3%.

Μείωση 5,6% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), σε όρους όγκου, το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.


Επίδειξη δύναμης από Ερντογάν με αποθεωτική υποδοχή στο «Ατατούρκ»

Εθνικός διχασμός;

 Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν στον τούρκο πρωθυπουργό υποστηρικτές του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ». «Σταθήκαμε δυνατοί...είμαστε μαζί ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, οι οποίοι για ώρες έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο.

Έκκληση για άμεσο τερματισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά σε περίπου 10.000 υποστηρικτές του που του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ».

Τσίπρας: Το λάθος του ΔΝΤ γελοιοποιεί το success story


Για «ένα σύστημα που βρίσκεται σε βαθειά κρίση, αρπακτικό και επιθετικό ως εκεί που δεν παίρνει» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή συγκέντρωση στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης.