Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία


Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες:
  • είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης,
  • είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση,
  • είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς
Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.
 

Μικρή άνοδος στο Χ.Α.A.


Με άνοδο 0,6%, στις 629,08 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των αποφάσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.


Ρεν: Ολοκληρώνονται σύντομα οι διαπραγματεύσεις για το PSI Μέρκελ: Βασική προτεραιότητα το 2012 η Ελλάδα

«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.


Η βασική προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012 είναι να διασφαλιστεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), υπογράμμισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη», ανέφερε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.


Ακόμη «μέσα» ο Ξενιάδης!


Από τις ελληνικές Αρχές κρατείται ακόμη ο Βασίλης Ξενιάδης!

Παρά τις πληροφορίες που έφερναν τον υποψήφιο επενδυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ να έχει αφεθεί ελεύθερος, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αντίθετα, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει εκδοθεί απόφαση φυλάκισης από τον Εισαγγελέα για νέες οφειλές που έχουν προκύψει εις βάρος του.


Νομοσχέδιο-σκούπα για φορολογία και κλειστά επαγγέλματα


Αλλαγές στη φορολόγηση μερισμάτων, αλλά και στην καταβολή δεδουλευμένων οφειλών από εργοδότες, καθώς επίσης και ανατροπές για δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ιδιοκτήτες φορτηγών, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.


PSI: Κλειδώνει εντός ημερών η ανταλλαγή των ομολόγων

Στην Αθήνα καταφθάνει, σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

 Το «premium ανάπτυξης» στο επιτόκιο των νέων ομολόγων, που ζητούν οι θεσμικοί, και η υποχρεωτική συμμετοχή στο PSI και των κατόχων ομολόγων που θα αρνηθούν να ενταχθούν εθελοντικά, είναι τα δύο ζητήματα που απομένει να ρυθμιστούν για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανταλλαγής των ομολόγων, που θα μειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ.


Γκάζι για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων


Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στο 2011 οι ρυθμοί απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων για τα περιβαλλοντικά έργα, όπως αποκατάσταση παράνομων χωματερών, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, κατασκευή και λειτουργία βιολογικών καθαρισμών, αποχετευτικά και έργα ύδρευσης.
Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η περαιτέρω επίσπευση των διαδικασιών, ώστε μέσα στο 2012 να συμβασιοποιηθεί το σύνολο των 661 έργων του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο είχαν υπογραφεί συμβάσεις για το 39,7% των δράσεων, ύψους 841 εκατ. ευρώ, ενώ 381 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, με απορρόφηση 511 εκατ.