Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά σε Στουρνάρα και Αρβανιτόπουλο

Μόνο τυχαίες δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αναφορές και τα «ευχαριστήρια» του Πρωθυπουργού στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.


Λουκέτο σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι καταθέτες των τραπεζών είναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων -οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ- μεταφέρεται στην Alpha Bank.


Μαθήματα ξεκινούν αύριο στη Νομική Σχολή

Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ
 

Μαθήματα ξεκινούν αύριο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της σχολής, καθηγητής Θ. Φορτσάκης.

 

Βίντεο από Ουκρανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν

Στο Κίεβο

Τουλάχιστον 200.000 αντικυβερνητικοί  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Ανεξαρτησίας - Έρευνα από την ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας για απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από ομάδα πολιτικών



Τι απαντά ο Βενιζέλος στις απειλές Σεραφείμ περί αφορισμού για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων

Διαβάστε στο protothema.gr την επιστολή στον Άγιο Πειραιώς

«Η εθνική ταυτότητα και η ορθόδοξη παράδοση δεν κινδυνεύουν» γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «η ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ πολιτών ή ατόμων είναι ζήτημα που ανήκει στη σφαίρα της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας»



«Σκληρό» ροκ με τα ελληνικά Π.Ο.Π

Στο «στόχαστρο» ισχυρών οικονομικά κρατών βρίσκονται παραδοσιακά ευρωπαϊκά και ελληνικά προϊόντα με γεωγραφική προέλευση, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές, επιδιώκοντας τον νόμιμο σφετερισμό της ονομασίας τους και βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας.


Κοσμοσυρρόη για προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Ξάνθη (VIDEO)

Χωρίς προηγούμενο η συμμετοχή του κόσμου στη Χριστουγεννιάτικη διάθεση προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" στην Ξάνθη.



Δάνεια:30.000 έχοντες δεν πληρώνουν στεγαστικά

Υπάρχουν περίπου 30.000 νοικοκυριά που, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, προκαλούν σήμερα το μεγάλο πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς. Είναι αυτά τα οποία, ενώ έχουν τα οικονομικά μέσα, φροντίζουν να μην τα... αξιοποιούν, αφήνοντας απλήρωτα τα στεγαστικά τους δάνεια. 


Βυθίστηκε σκάφος στη Μυτιλήνη

Ακυβέρνητη είχε μείνει λέμβος με έναν επιβαίνοντα, όπως ενημερώθηκε το πρωί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, βόρεια της Μυτιλήνης.


Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους

Το τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν μια πηγή εισοδήματος ανακοινώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.



ΔΕΙΤΕ: Πόσο αμείβονται πρόεδροι και πρωθυπουργοί σε όλο τον κόσμο

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/h7lXq8WEiJVPfUa7XwF48Q--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0xOTM7cT03NTt3PTE5Mw--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/yahomg_gr/tagblogger.com%2C1999blog-3913382661019032924.post-1633359557580159979-34510fd22ab9593d70ae68cae591ce10

Μπορεί να βρίσκονται στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας τους, ωστόσο αυτό δεν τους κάνει το ίδιο αμειβόμενους.Πρόεδροι Δημοκρατίας και...


Τσίπρας: Δούρειος Ιππος οι πλειστηριασμοί

Εκδίωξη της τρόικας, κούρεμα στεγαστικών δανείων και εγγραφή στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό –την ευθύνη του οποίου εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ- του αναγκαστικού κατοχικού δανείου ως χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ήταν οι τρεις εκ των ηχηρών δεσμεεύσων του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του επί της ψήφισης του προϋπολογισμού.


Στοίχημα Στουρνάρα για το 2014: Να μην αδικούνται οι συνεπείς, ενώ καλοπερνάνε όσοι φοροδιαφεύγουν - “Ο προϋπολογισμός δεν περιέχει μέτρα λιτότητας"

- Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα στον προϋπολογισμό
- "Εντυπωσιακά τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας το 2013"
- "Δεν συναινούμε με την Τρόικα, γι 'αυτό καθυστερούμε..."
- "Το 2014 θα έχουμε έσοδα 45,5 δισ. ευρώ από τους φόρους"


Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

- Πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού ο 43χρονος αστυνομικός Ηλίας Κωστένης που έπεσε νεκρός 
- Η συμπλοκή έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κακοποιούς σε καλύβα
- Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών - Δείτε όλο το χρονικό


ΠΟΕ: Ιστορική συμφωνία για την απελευθέρωση του εμπορίου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κατέληξε σε ένα ιστορικό συμβιβασμό κατά της διάρκεια της υπουργικής συνόδου του στο Μπαλί της Ινδονησίας εγκρίνοντας την απελευθέρωση του εμπορίου, που είναι η πρώτη συμφωνία στην ιστορία του ΠΟΕ.


Με 153 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014

ΑΠΩΝ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με 153 «ναι», 142 «όχι» και 1 «παρών» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.