Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στο 1992 επέστρεψε το Χρηματιστήριο


Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,82% στις 650,50 μονάδες. Σχεδόν όλες οι εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν σημαντική πτώση, κυρίως η Εθνική Τράπεζα , που έπεσε 5% στα 1,51 ευρώ.


Σε πέντε δόσεις το χαράτσι του '12


Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα πληρωθεί το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων. Όσον αφορά στα λάθη που σημειώθηκαν φέτος στον υπολογισμό του χαρατσιού, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πληρώσουν το σύνολο του ποσού και να περιμένουν μέχρι τις 31 Μαρτίου για τον συμψηφισμό του με την οφειλή για το '12.


Τηλεδιάσκεψη των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα


Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.


Κάουφμαν: Η λιτότητα εξαφανίζει τις προοπτικές ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό Νότο


Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος θα μπορούσε να κάνει πιο συντηρητικά αντίστοιχα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιορίζοντας την αύξηση των μεγεθών τους και προκαλώντας περιορισμό της ρευστότητας και αντίστοιχα της οικονομίας των ΗΠΑ» που ήδη δυσκολεύεται να ανακάμψει, προειδοποιεί ο αρχικός «Δόκτωρ Καταστροφή» των αναλυτών, Χένρι Κάουφμαν, πριν ο Νουριέλ Ρουμπίνι «κληρονομήσει» το ίδιο προσωνύμιο.