Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το Bloomberg εμφάνισε την ισοτιμία της δραχμής

Διαβάστε για την εμφάνιση της δραχμής στους πίνακες συναλλάγματος του Bloomberg. Τι εξήγηση δόθηκε για το περιστατικό

Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλούνται από την εμφάνιση της δραχμής στους πίνακες συναλλάγματος του Bloomberg, κάτι που ωστόσο πρόκειται για εσωτερικό τεστ της εταιρείας όπως αναφέρουν τουλάχιστον τα διεθνή ΜΜΕ.
Δε διευκρινίζεται όμως αν πρόκειται για δοκιμή νέας υπηρεσίας του πρακτορείου καθώς δεν υπάρχει επίσημο δημοσίευμα από το ίδιο το Bloomberg.
Σύμφωνα με το RT αλλά και το Business Insider, στα τερματικά του Bloomberg εμφανίστηκε κωδικός συναλλάγματος για την "Ελληνική Δραχμή" (GREEK DRACHMA), με την ένδειξη "POST EUR" (μετά ευρώ).


Ψηφοφορία Guardian: Για Ισπανία ή Ελλάδα ανησυχείτε περισσότερο;


Online ψηφοφορία διεξάγει από σήμερα και για δύο μέρες η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Guardian.

«Ποια χώρα της ευρωζώνης προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία;» διερωτάται η Guardian και προσφέρει τις επιλογές «Ελλάδα» και «Ισπανία».
Οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την τραπεζική κρίση στην Ισπανία, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και τις εκλογές του επόμενου μήνα, αναφέρει χαρακτηριστικά, γράφει το mediagate.gr.


Συνεχίζεται η κατρακύλα του ευρώ έναντι του δολαρίου


Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2403 δολάρια.
Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2353 δολάρια από το επίπεδο του 1,2406 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.