Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νέες αλλαγές στη φορολογία - 13% ΦΠΑ και στον καφέ - Φθηνότερα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ. - Φορολογικές δηλώσεις για τους 18άρηδες

- Καταργούνται οι δύο πρώτοι φόροι υπέρ τρίτων
- Τέλος επιτηδεύματος 600 ευρώ και στα υποκαταστήματα των επιχειρήσεων
- Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
- Αναγνωρίζονται οι αποδείξεις στους φορολογούμενους με εκπρόθεσμη υποβολή έως 15/9


Σαμαράς: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το γενικό κλίμα

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο κτίριο της Βουλής βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. 

 

Πιάστηκε φορτηγό πλοίο με 20.000 καλάσνικοφ

Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "Nour-M" με σημαία Σιέρα Λεόνε, που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.


Ερευνα: Παρά την κρίση οι πλούσιοι αυξήθηκαν και στην Ελλάδα

Η οικονομική ελίτ ανά τον κόσμο, όχι μόνο δεν είδε τον πλούτο της να μειώνεται, αλλά κατόρθωσε -παρά την κρίση- να υπερδιπλασιάσει την περιουσία της τα τελευταία 5 χρόνια, 


Στις πλατείες «κατεβάζει» την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευρύτερες διαστάσεις επιδιώκει να προσδώσει η Κουμουνδούρου στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επιδιώκοντας επί της ουσίας να την καταστήσει ένα είδος δημοψηφίσματος απέναντι στην επιλογή της «συμμόρφωσης με τις πολιτικές λιτότητας που εκπορεύονται από τα πάσης φύσεως διευθυντήρια που λειτουργούν εντός της Ε.Ε. και τον αυταρχισμό που μοιραία τη συνοδεύει».


Αναλυτικά οι 335 θέσεις κοινωφελούς εργασία στο ν.Σερρών που θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ

335 θέσεις εργασίας προβλέπονται για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, από τον ΟΑΕΔ στην προκήρυξη για τις 27.948 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που από μέρα σε μέρα αναμένεται να δημοσιευτεί επίσημα η προκήρυξη.


Άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί με δαπάνη 1.000.000€ - Θα χρησιμοποιείται για προσευχή!

Mε δαπάνη πάνω ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί στις Σέρρες, ένα κτίσμα της οθωμανικής σχολής Σινάν που διέπρεψε στην οθωμανική αυτοκρατορία, για τα αρχιτεκτονικά της σχέδια. Το τζαμί το οποίο πλέον είναι απόλυτα λειτουργικό και θα χρησιμοποιείται για προσκύνημα.


Ευελπίδων: Αλλοδαπός μαχαίρωσε γραμματέα ανακρίτριας

Αιματηρό περιστατικό συνέβη στο κτήριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα ανακριτικά γραφεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο πριν από τις 11 αλλοδαπός ιρανικής καταγωγής, μαχαίρωσε πισώπλατα δύο φορές γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.


Πόνεσε τους Γερμανούς η κίνηση Ντράγκι

ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι προώθησε τη χθεσινή απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων, παρά την αντίθετη άποψη του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν και τουλάχιστον δύο ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγές τέσσερις αξιωματούχους της ΕΚΤ.

 

Στο -2% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι πιέσεις στις τιμές, δείχνει η βουτιά του πληθωρισμού στο -2% τον Οκτώβριο.


Τσούκαλης: Ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής

«Ανοησία» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης.
 

Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων απαιτεί η Τρόικα

Παρεμβάσεις που κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων ασκεί η τρόικα, που ζητά κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.