Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑΝΤ-ΜΠΑΡΟΖΟ Ικανοποίηση σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Ρώμη για το σχέδιο της ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενήργησε στο πλαίσιο της εντολής της, τόνισαν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, σχολιάζοντας το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών, υπό συγκεκριμένους όρους που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι.

 

Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας _Καμία μείωση κατώτατου μισθού

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Βρούτση, θα τοποθετηθεί για τα εργασιακά μετά την εξειδίκευση των θέσεων, στο πλαίσιο των συνομιλιών με την τρόικα.


Δεν τίθεται θέμα νέων μειώσεων στα κατώτερα όρια αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνουν κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά.
Αναφερόμενοι στο κείμενο εργασίας που απεστάλη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει ζητήματα ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, σχολιάζουν ότι πρόκειται για θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση και πως τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας.


Μείωση 84% στην εισροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο λόγω "Ξένιου Δία"


Μείωση κατά 84% στην εισροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο, παρατηρείται από τις 4 Αυγούστου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και για την αποτελεσματικότερη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κάνοντας απολογισμό των αστυνομικών ενεργειών, ένα μήνα μετά την έναρξή τους.