Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέες διορθώσεις στις αποδείξεις και τη φορολογία επαγγελματιών

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας (κέντρο), καθώς συνομιλεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Αντώνη Μπέζα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής. Στα δεξιά, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

«Ασφαιρα» μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε πολλούς κλάδους της οικονομίας προωθεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς και οι 31 αλλαγές που κατάθεσε χθες στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο αφήνουν ανοιχτό παράθυρο στους επιτήδειους.
Συγκεκριμένα, αν και με τις εν λόγω αλλαγές όχι μόνο δεν διευρύνεται το πεδίο των αποδείξεων, οι οποίες θα αναγνωρίζονται από φέτος για να κατοχυρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, παραμένουν εκτός του μέτρου της συλλογής αποδείξεων περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται τις συναλλαγές τους στην αγορά.


Πρόσκρουση του πλοίου «Μυτιλήνη» στο λιμάνι στον Αγ.Κήρυκο


Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, από την πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού-πλοίου Μυτιλήνη χθες βράδυ, στο λιμάνι στον Αγ.Κήρυκο, όπου έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ.


ΕΛΣΤΑΤ: Επικίνδυνο το μίγμα φτώχειας και ανεργίας


Αλματώδης είναι η αύξηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο της φτώχειας, μετά και την εκτίναξη του αριθμού των ανέργων που επέφεραν τα επώδυνα μέτρα της υπαγωγής της χώρας μας στο μνημόνιο, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 Αττική, η πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια


Σε 10.815.197 άτομα ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως προκύπτει από την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2011, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια είναι αυτή της Αττικής και ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος είναι ο δήμος Αθηναίων. 

Από τα στοιχεία της απογραφής προκύπτουν τα εξής: