Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικό σχέδιο "κουρέματος" των δανείων


Μυστικό σχέδιο "κουρέματος" των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχουν σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους" στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, προετοιμαζόμενες για το μεγάλο κραχ, που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση κουρέματος των οφειλών των δανειοληπτών, είναι η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για "κούρεμα" των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.


Οι Κασσάνδρες της ελληνικής χρεοκοπίας και το ακίνδυνο παιχνίδι τους


Aνάλυση της Catherine Chatignoux στην εφημερίδα Les Echos με τίτλο «το ακίνδυνο παιχνίδι των Κασσάνδρων» σχολιάζει τις προβλέψεις κυρίως από το αγγλοσαξωνικό στρατόπεδο περί χρεοκοπίας της Ελλάδος, περί διάσπασης της ευρωζώνης και άλλα παρόμοια καταστροφικά για το μέλλον του ευρώ.
Στην εισαγωγή της ανάλυσής της η Catherine Chatignoux υπογραμμίζει ότι «Δεν υπάρχει εβδομάδα που κάποιος οικονομολόγος εμβέλειας – κυρίως αγγλοσάξωνας – να μην προβλέψει την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη.
Αυτή την εβδομάδα ήταν η σειρά του Willem Buiter από την Citigroup ο οποίος εκτιμούσε με πιθανότητα 50% ότι η Ελλάδα θα βγει από τον ευρωζώνη.Ο γνωστός J. Attali εκτιμούσε με το ίδιο ποσοστό ότι θα εξαφανιστεί η ευρωζώνη.

Θα σκότωναν ανυποψίαστους πολίτες!


Σε  μια νέα φάση μπαίνει το σύγχρονο «αντάρτικο πόλης» μετά τον εντοπισμό του αυτοσχεδίου εμπρηστικού μηχανισμού, το απόγευμα του Σαββάτου – μέσα σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω.  Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμούν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την νέα μορφή ένοπλης βίας… Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αστυνομικούς: