Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα "έσπασε" και ο Προβόπουλος με την τρόικα

Με διαφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Καβάλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε κοντά στα Λουτρά Ελευθερών

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας για την ταυτοποίηση των στοιχείων της σορού που βρέθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, από άντρες του Λιμενικού Σταθμού Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου Καβάλας (Νέας Περάμου).

Μεγάλη μείωση στο επιτοκιο 6μηνων ελληνικών ομολόγων

Σημαντική αποκλιμάκωση εμφάνισε η απόδοση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου, όπως αυτή αποτυπώθηκε κατά τη δημοπρασία που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)

Ενεργειακός πόλεμος πίσω από τη "μάχη" της Κριμαίας - Πως θα ωφεληθεί η Ελλάδα;

Σε διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχεί το θέμα της Ουκρανίας μετά την ρωσική επέμβαση στην Κριμαία. Πως το ενεργειακό "χαρτί" του φυσικού αερίου μπορεί να ωφελήσει την Ελλάδα αν η Ρωσία δε τα βρει με το Κίεβο

Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ελληνικές πόλεις;


Τα «βαφτίσια» και η μυθολογική καταγωγή των ονομάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστά: Η θεά Αθηνά νίκησε τον Ποσειδώνα στην μάχη για την προστασία της πόλης, ενώ η μυθική γοργόνα-αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σύζυγος του ιδρυτή της πόλης, Θεσσαλονίκη, φρόντισε να δώσει το όνομά της στην Νύμφη του Θερμαϊκού. 

Λήξη των στρατιωτικών ασκήσεων ανακοίνωσε η Μόσχα

«ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ»
Να επιστρέψουν στις βάσεις τους διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στα στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το Reuters.

Ομπάμα: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας η Ρωσία

Αυστηρό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου προς τη Μόσχα. Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Μεντβέντεφ