Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΙΙF: «Ναι» στο PSI από 12 ιδιώτες πιστωτές


Τη συμμετοχή 12 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). Πρόκειται για τα μέλη της Συντονιστικής του Επιτροπής, Allianz Alpha Bank [ACBr.AT]  , Axa BNP Paribas CNP Assurances, Commerzbank Deutsche Bank Eurobank [EFGr.AT]  EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT]  της Ελλάδος.


Ψευδοπροφήτες της «ανάπτυξης»

Του Σταύρου Χριστακόπουλου



«Θέλετε να γίνουμε Βόρεια Κορέα και Αλβανία; Τότε πείτε όχι στην τρόικα. Αν δεν θέλετε να γίνουμε κάτι από τα παραπάνω, τότε ελάτε να ολοκληρώσουμε το PSI και να δανειστούμε άλλα 130 δισ., που στην πορεία μπορεί να γίνουν 170 ή και πολύ περισσότερα, και να αρχίσει η ανάπτυξη. Έτσι θα γίνουμε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Νιγηρία ή κάτι παρόμοιο». Αν οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης και των... παραφυάδων τους ήταν λίγο ειλικρινείς, ίσως να διατυπώνονταν κάπως έτσι. Όμως δεν είναι ούτε καν ειλικρινείς...
Καθώς η ελπίδα των περισσότερων Ελλήνων για αξιοπρεπή επιβίωση της χώρας και των ιδίων σβήνει, καθώς τα παραμύθια περί «σωτηρίας» δεν τα πιστεύουν πλέον ούτε μικρά παιδιά, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και χρειάζεται επειγόντως ένας νέος μύθος για να στηρίξει την καταρρέουσα αξιοπιστία ενός ευτελισμένου συστήματος εξουσίας, ένα καινούργιο φανταχτερό περιτύλιγμα έρχεται να αμπαλάρει την πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την εθνική υποταγή: η «ανάπτυξη». Η οποία, αν πιστέψουμε τις διακηρύξεις, θα έλθει... ποικιλοτρόπως.

1 τρισ. € στις τράπεζες!


Θυμός μεγάλος θα καταλάμβανε τους Ευρωπαίους πολίτες -και ιδίως των χωρών που υποφέρουν υπό το καθεστώς επαχθέστατων και ολέθριων Μνημονίων- αν συνειδητοποιούσαν πραγματικά τι έγινε την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς θορυβώδεις και γελοίες συνεδριάσεις και συνόδους κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα σε μία και μόνη μέρα μοίρασε... μισό τρισεκατομμύριο ευρώ (529,5 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια) στις τράπεζες!

Σάρωσε τα πάντα και έβαλε τα... κλάματα ο Πούτιν!


Με τις καταγγελίες για νοθεία να πέφτουν βροχή, όπως και τα δάκρυα χαράς του Πούτιν, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επιστρέφει στο Κρεμλίνο για την τρίτη προεδρική του θητεία.
Με καταμετρημένο το 98,47 των ψήφων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνει 63,9%, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή. Δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%.
Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.