Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τι ανταλλάγματα ζητάει η Ρωσία για να βοηθήσει την Κύπρο με 5,8 δισ. ευρώ


Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι η Κύπρος και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε μια απόφαση για δάνειο από τη Μόσχα, στη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα το πρωί.
«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση, έχουμε υπογραμμίσει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», δήλωσε ο Μ. Σαρρής αποχωρώντας μετά από τις συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Anton Siluanov.


Γαλλία: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου


«Σήμερα η μπάλα είναι στην περιοχή της Κύπρου» δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία χαρακτήρισε ατυχές το σχέδιο φορολόγησης των μικρών καταθέσεων, κάτι που όμως χρέωσε στην κυπριακή κυβέρνηση.
 

Δάνειο από τη Ρωσία ύψους 5 δισ. ευρώ ζητά η Κύπρος


Σύμφωνα με το Reuters η Λευκωσία έχει ζητήσει και την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έλαβε από τη Μόσχα το 2011

Ανοικτή πρόσκληση Πούτιν σε Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα

«Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσίας και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα όποτε εκείνος το επιθυμεί, απηύθυνε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου σχετικά με τη χθεσινοβραδινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.


«Η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση Κύπρου για τη σωτηρία της»


Σαφής, λακωνικός και με εναλλακτική πρόταση εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι «η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου για τη σωτηρία της».


405 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ στο νέο σχέδιο «Αθηνά»


Το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο σχέδιο «Αθηνά» έδωσε στη δημοσιότητα απόψε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά ο νέος χάρτης διαθέτει πλέον 405 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έναντι 534 Τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 Τμήματα.


Γερμανική κυβέρνηση: «Να μην περιμένει τη βοήθειά μας η Κύπρος...»


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόρριψης, από το κυπριακό κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων. Από τις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, αλλά και την Αραβία ταξίδεψε η είδηση του ηχηρού κυπριακού «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων.