Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις για την υποδοχή του 2014 σε όλο τον κόσμο

Το 2014 γιορτάζει εδώ και κάποια ώρα η Αυστραλία. Τα πυροτεχνήματα φώτισαν για άλλη μια χρονιά τον ουρανό στο Σίνδεϊ, που υποδέχθηκε τη νέα χρονιά.

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο υποδέχονται με εορταστικές εκδηλώσεις τον ερχομό του νέου έτους. Το 2014 από τους πρώτους που το υποδέχθηκαν με πυροτεχνήματα ήταν οι χιλιάδες νεοζηλανδοί στο Όκλαντ.


Χωρίς όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

Από το 2014, θα δικαιούνται ΕΚΑΣ, όσοι έχουν αναπηρία 80% και πάνω, χωρίς όρια ηλικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου από το μεσημέρι πραγματοποιείτο διηυρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

"Ψήφος" εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά από ιρλανδική εφημερίδα

Μια θέση στο "top 10" των καλύτερων τουριστικών προορισμών για το 2014 καταλαμβάνουν τα ελληνικά νησιά στο ταξιδιωτικό ένθετο της εφημερίδας Irish Independent.


Καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία βλέπουν οι Κινέζοι

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Η ελληνική οικονομία όπως και αυτή της Ιρλανδίας και ευρύτερα χωρών με προβλήματα δημοσίου χρέους έχει παρουσιάσει τάσεις βελτίωσης, οι οποίες θα καταστούν σαφέστερες εντός του 2014 ενώ ο μέσος όρος του χρέους των οικονομιών της Ευρώπης βρίσκεται στα επίπεδα του 96%, πολύ χαμηλότερα από αυτό των ΗΠΑ (108%) και της Ιαπωνίας (243,5%).

Οι επώνυμοι Έλληνες που “έφυγαν” από τη ζωή το 2013

Οι Έλληνες επώνυμοι που “έφυγαν” από τη ζωή το 2013

Αγαπημένοι ηθοποιοί, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου «έφυγαν» από κοντά μας το 2013.

«Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; ούτε τσιγάρο δεν μας έδωσαν»

Οι άστεγοι της Κουμουνδούρου

Δέκα άστεγοι ζουν μόλις μερικά μέτρα από το στρατηγείο του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι της Αριστεράς δεν έχουν δείξει την παραμικρή αλληλεγγύη στον αγώνα τους για επιβίωση - Ούτε ένα γλυκό για τα Χριστούγεννα


Εκτροχιασμός και σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ (βίντεο)

Ένα τρένο μεταφοράς αργού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ συγκρούστηκε με άλλο τρένο το απόγευμα της Δευτέρας.


Το γεύμα του Αρχιεπισκόπου που «άδειασε» τους ρατσιστές


Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατέστησε σαφές πως στην Εκκλησία όπως και στην κοινωνία δεν χωρούν οι φυλετικές διακρίσεις και τα φαινόμενα ρατσισμού. 



Συγχαρητήρια Παπούλια στη νεαρή Σταυρούλα Τσολακίδου, πρωταθλήτρια κόσμου στο σκάκι

Η Σταυρούλα Τσολακίδου, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα σκάκι στο Αλ Άιν

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο (αθλητής με διακρίσεις στα νιάτα του) Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη νεαρή Σταυρούλα Τσολακίδου, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα σκάκι στο Αλ Άιν, στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.  

Aπαγόρευσαν την Πρωτοχρονιά στην Σαουδική Αραβία!

Σε συνεργασία με την «θρησκευτική αστυνομία»

Οι μεγαλύτεροι θεολόγοι του Ισλάμ της Χώρας προχώρησαν σε αυτή την απόφαση θεωρώντας σαν «αφετηρία» του χρόνου την μετακόμιση του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα.