Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η «παρεξηγημένη» αλλά πολύτιμη σαρδέλα

Το ψάρι ήταν ανέκαθεν βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Από τα αρχαία χρόνια, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες καθώς και κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, οι Έλληνες αγαπούσαν την κατανάλωση ψαριών. Την εποχή της Ιλιάδας ήταν φαγητό των φτωχών, ενώ στην κλασική εποχή μετατράπηκε σε φαγητό πολυτελείας. 


Δείτε τι δείχνει νέα έρευνα για τα σπίτια που έχουν σκύλο!



Τα σπίτια με σκύλους έχουν διαφορετικές μικροσκοπικές μορφές ζωής από τα σπίτια που δεν υπάρχουν ζώα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE.

Στο 3,8% έπεσε η ύφεση το β΄τρίμηνο

Στο 3,8% «περιορίστηκε» η ύφεση το β΄τρίμηνο του 2013 (σε ετήσια βάση) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Το ποσοστό της ύφεσης παρουσιάζει έτσι σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με το -5,6% του α' τριμήνου του ίδιου έτους.


“Χαλαρώνει” ο Τειρεσίας – Χιλιάδες επαγγελματίες εκτός “μαύρης λίστας”

Βαθιά ανάσα θα πάρουν έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες με τη χαλάρωση του Τειρεσία. Τουλάχιστον 14.000 άτομα βγαίνουν από τη μαύρη λίστα καθώς είχαν εκδόσει ακάλυπτες επιταγές ως 5.000 ευρώ. Η στέρηση του μπλοκ επιταγών μειώνεται από τους 12 στους 6 μήνες με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.



Η Καταλονία ετοιμάζεται για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία

Η βορειοανατολική ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας προωθεί τα σχέδιά της να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.