Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα



Για «πρόοδο σε όλα τα θέματα» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο και ενδεχομένως και την Κυριακή.


Π. Καψής: Θέμα ωρών η εκπομπή προγράμματος από τη ραδιοτηλεόραση


Θέμα ωρών μπορεί να είναι, κατά τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.
«Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει» διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Από 8/7 η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας


Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.


Η επιστολή Γκρουέφσκι προς Σαμαρά για το ζήτημα της ονομασίας

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ
 
 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Προτείνει τη σύσταση ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, στις οποίες θα συμμετείχαν ενδεχομένως και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και οι οποίες, μέσω εντατικών διαβουλεύσεων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα αναζητήσουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει η σημερινή εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

 

Αισιοδοξία για θετική κατάληξη την Κυριακή

Προσδοκία στο ΥΠΟΙΚ για έγκριση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας



Την αισιοδοξία του ότι η Κυριακή είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε τα ξημερώματα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Προσδοκούμε τουλάχιστον να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της Δευτέρας», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα που διήρκεσε 5,5 ώρες.


Η κυβέρνηση κάνει πίσω σε τρία μέτρα του νέου φορολογικού - Αναθεωρεί την παρακράτηση που θα ζημίωνε τους πολίτες έως και ένα μισθό το χρόνο


- Το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στο φορολογικό
- Με την κατάργηση της έκπτωσης στην παρακράτηση μισθωτοί θα έχαναν έως και ένα μισθό
- Η κυβέρνηση θα αποσύρει την αύξηση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις στο 80%
- Από το 2014 επαγγελματικές δαπάνες πάνω από 500 ευρώ θα αναγνωρίζονται εαν γίνονται μέσω τράπεζας



Καψής: Λιγότεροι απο 2.000 θα εργαστούν στην νέα δημόσια τηλεόραση


Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μπούν τα ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ , παρείχε απόψε ο Παντελής Καψής ο οποίος ωστόσο συνάρτησε το πόσο γρήγορα θα εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση απο το χρόνο που θα υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους που παραμένουν στην Αγία Παρασκευή.