Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καψής: Λιγότεροι απο 2.000 θα εργαστούν στην νέα δημόσια τηλεόραση


Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μπούν τα ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ , παρείχε απόψε ο Παντελής Καψής ο οποίος ωστόσο συνάρτησε το πόσο γρήγορα θα εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση απο το χρόνο που θα υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους που παραμένουν στην Αγία Παρασκευή. 




Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΑLPHA επανέλαβε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο νέο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα είναι μικρότερος απο τους 2.000 που θα "περάσουν" σε πρώτη φάση στο μεταβατικό σχήμα.
Οπως είπε, οι ανάγκες του νέου φορέα όπως αυτές θα προσδιοριστούν και απο σχετικές μελέτες θα καθορίσουν και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτόν.
Δεσμεύθηκε εκ νέου ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αντικειμενικών κριτηρίων για το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, ενώ για τους δημοσιογράφους υποσχέθηκε αξιοκρατικές διαδικασίες. Στους σχεδιασμούς του είναι η « πριμοδότηση» όσων έχουν προϋπηρεσία στην ΕΡΤ και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών που θα "ενταχθεί" στο νέο σχήμα.
Την ίδια ώρα η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατέθεσαν στον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας υπόμνημα, με το οποίο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδικογλου να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ που εκδόθηκε στις 20 Ιουνίου και διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Με υπόμνημα στο ΣτΕ απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει στο υπόμνημά της, το οποίο αύριο θα εξετάσει ο κ. Ρίζος, ότι «μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την έκδοση» της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ, «δεν παρουσιάζεται συμμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου» προς αυτήν.
Αντίθετα, προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε ό,τι αφορά τις, από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, αναγκαίες προς τούτο ενέργειες, εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην εκπέμπει τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε.».
Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει αναφορά στις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει ότι για την ίδρυση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση «ουδεμία ουσιώδης εξέλιξη έχει μέχρι σήμερα υπάρξει».
Να εξεταστεί και η πρότασή μας, λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ
Να εξετάσει την πρόταση τους, όπως προέκυψε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που η ίδια η κυβέρνηση δρομολόγησε στις 11 Ιουνίου», σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, έχουν ήδη γνωστοποιήσει στον αρμόδιο υφυπουργό και κοινοποιήσει στα Μέσα Ενημέρωσης μια σαφή και νομικά τεκμηριωμένη απάντηση στο γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ενδιάμεσος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Υπάρχει τρόπος και καθημερινά αποδεικνύεται πώς μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ, αρκεί η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ και να σταματήσει το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ. Οι άνθρωποι υπάρχουν, οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις υπάρχουν. Η πολιτική τόλμη και ο σεβασμός στους νόμους αναζητούνται».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου