Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Να μείνουν ήσυχοι οι Έλληνες»


Το καλύτερο που μπορούν είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλοι στην Εθνική ομάδα, ώστε να διακριθεί στο Euro που ξεκινά την Παρασκευή (8/6), όπως καθησύχασε τους Έλληνες φιλάθλους ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Πολωνία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σέβεται απόλυτα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολωνίας, το οποίο η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα. Ωστόσο, τόνισε πως πιστεύει στους παίκτες του αλλά και στη νίκη, καθώς ο στόχος είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση.


Σπάρτη: Τσίπρας: Από την καταγγελία στην επιλεκτική διαπραγμάτευση


 Τη μέση λύση φαίνεται ότι βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον χειρισμό της δανειακής σύμβασης καθώς από την αρχική καταγγελία της, ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την Σπάρτη μίλησε για «επιλεκτική και μερική επαναδιαπραγμάτευσή της» ενώ εγγυήθηκε ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποσυνδέσει την ακύρωση του Μνημονίου με την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «Βαφτίζουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να καταργήσει νόμο του κράτους ως δήθεν μονομερή ενέργεια». Εξήγησε ότι «η ακύρωση ενός νόμου, όπως είναι το Μνημόνιο, είναι εσωτερική υπόθεση κάθε κυρίαρχου κράτους» και επισήμανε ότι «Εμείς και το Μνημόνιο θα ακυρώσουμε και τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης θα επαναδιαπραγματευτούμε. Από πότε η επιλεκτική και μερική επαναδιαπραγμάτευση συνιστά ρήξη;».