Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Συμβούλιο: Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα δώσει τη δυνατότητα ελιγμών στο Δημόσιο_ Μείωση επιβάρυνσης από φόρους εάν αυξηθούν τα έσοδα


Παράθυρο για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, αλλά και των συντελεστών ΦΠΑ στην Ελλάδα αφήνει η Κομισιόν με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία επικυρώνει και επικαιροποιεί σχετικά προβλέψεις των πολιτικών που περιγράφει η νέα δανειακή σύμβαση.
Ταυτόχρονα, δεδομένη θεωρείται η αύξηση των αντικειμενικών των ακινήτων, καθώς θα προσαρμοστούν στα δεδομένα της αγοράς, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, η κατάργηση φοροαπαλλαγών, οι περικοπές στο κοινωνικό Κράτος και οι μειώσεις μισθών έως 12% των ειδικών μισθολογίων.


Ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 2014


''Στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και από το 2015 να επιστρέψει σταδιακά στις αγορές'' εκτιμά ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ.
Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και ότι από το 2015 θα βγει στις αγορές εκφράζει ο Γιοργκ Άσμουσεν. Προϋπόθεση για αυτό είναι η εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.
''Αναμένω θετικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από το 2014 εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξυγίανσης'', δήλωσε στην Rheinische Post του Ντίσελντορφ.