Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Πρόοδος, όχι ακόμη συμφωνία, επί του PSI» Αυστηρή προειδοποίηση από Μέρκελ

Εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων η Αγκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε ότι εάν δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος δεν είναι δυνατή η χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας που έχει συμφωνηθεί.


Εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό ζήτημα θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της άτυπης συνάντησής της με την Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη στο Βερολίνο.
Η Γερμανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε στις σημερινές της δηλώσεις ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας που έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χορηγηθεί εάν η χώρα δεν επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρώτο πακέτο.


Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα


Οι δυνατότητες για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης είναι περιορισμένες, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs.
Στην έκθεσή της, η επενδυτική τράπεζα αναφέρει, πως τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μέτρων που επιβάλλονται στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αξιολογηθούν στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι περιορισμένες.


Λοβέρδος: Έξοδος από το ευρώ, 60% πτώση του βιοτικού επιπέδου


Υπέρ της πάση θυσία παραμονής στην Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εκτιμώντας πως τυχόν έξοδος  της χώρας μας από το ενιαίο νόμισμα, όχι μόνο δεν θα απάλλασε τη χώρα από τα βάρη, αλλά θα έριχνε το επίπεδο ζωής κατά 60%.
Σε δηλώσεις του σήμερα Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος είπε, ότι το 2012 θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά θα είναι η τελευταία της κρίσης.


«Στο τέλος θα ξεπεράσουμε την κρίση» Ρόμπεϊ: Συχνά η Ε.Ε. αντέδρασε με καθυστέρηση


Καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, σημειώνοντας ωστόσο ότι το ευρώ [EUR=X]  ως νόμισμα «δεν κινδύνευσε ποτέ».