Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Όρια στο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ θέτει το Ευρωδικαστήριο


Όρια στο αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ να οργανώνει και να εκμεταλλεύεται τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα θέτει με απόφασή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης εθνική κανονιστική ρύθμιση η οποία παρέχει σε έναν και μόνον οργανισμό το μονοπώλιο των τυχερών παιγνίων, χωρίς να μειώνει πράγματι τις δυνατότητες συμμετοχής σε παίγνια, εφόσον, αφενός, δεν περιορίζει τις δραστηριότητες στον τομέα αυτόν κατά συνεπή και συστηματικό τρόπο και, αφετέρου, δεν διασφαλίζει αυστηρό έλεγχο της επεκτάσεως των τυχερών παιγνίων αποκλειστικώς και μόνο στο μέτρο που είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας».


ΥΠΑΝ: 25.000 θέσεις εργασίας με την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων

Τη σημασία του έργου τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης από τις Βρυξέλλες



Τη σημασία της επανεκκίνησης των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων για την ελληνική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, σήμερα στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Κ. Χατζηδάκης συζήτησε το θέμα της επανεκκίνησης των έργων αυτών με τους Επιτρόπους της Ε.Ε. Χ. Αλμούνια, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, τον Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, τον Σιμ Κάλας, αρμόδιο για θέματα μεταφορών και τον Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς.