Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι Αυστριακοί φέτος το καλοκαίρι ψηφίζουν Ελλάδα


Ιδιαίτερα θετικό, εκτιμά το κλίμα που επικρατεί φέτος στην Αυστρία ως προς τις κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Αυστρία, «Τόμας Κουκ», Ιωάννης Αφουκατούδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, επισημαίνοντας, πως όλοι οι ελληνικοί προορισμοί παρουσιάζουν μέχρι τώρα αύξηση κατά μέσο όρο 20-25%.



Μείωσε τα επιτόκια η ΕΚΤ

Στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο



 
Στην πρώτη μείωση των επιτοκίων σε διάστημα 10 μηνών προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπό το βάρος των ανησυχιών για την οικονομία της Ευρωζώνης και ενώ ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.


Σε υψηλό 21 μηνών ο PMI τον Απρίλιο

Ενδείξεις ότι επιβραδύνεται η ύφεση στη μεταποίηση


Σε υψηλό 21 μηνών σκαρφάλωσε ο δείκτης PMI τον Απρίλιο, παρά την περαιτέρω συρρίκνωση της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας, σηματοδοτώντας επιβράδυνση της ύφεσης.


Φρίκη στην Πάτρα: Βιάζε τις κόρες και έβαζε το γιο να βιάζει τη μάνα


Σοκάρει την τοπική κοινωνία η καταγγελία που έφθασε πριν λίγες ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και αναφέρει την αρρωστημένη δράση ενός πατέρα, αν μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει έτσι.

Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank


H συνεχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες άνοδος του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με την επάνοδο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες η οποία συνεχίστηκε και τον Μάρτιο του 2013, συνεχίζουν να εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2013, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.