Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επιστολή Σαμαρά προς τους ηγέτες της ΕΕ


Επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντάσσει ο πρωθυπουργός την οποία θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στην επιστολή αυτή που θα απευθύνεται σε κάθε έναν ηγέτη ξεχωριστά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα σημειώνει ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να μείνουν στο ευρώ, απόφαση που πήραν με την ψήφο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα ζητεί την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης


Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος, την οποία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για τα περί συμμετοχής του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας σε offshore εταιρεία, καθώς όπως επισήμαινε, βάσει του Ν. 3849/2010 απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.


Και η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης – Γιούνκερ: "Θα ληφθούν μέτρα και στην Κύπρο"


Μετά την Ισπανία σειρά πήρε η Κύπρος η οποία και αυτή υπέβαλε επίσημα  αίτημα για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης. Αναμένεται στην Κύπρο, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις όσο αφορά τους όρους, το ποσό που θα χρειαστεί καθώς και το ύψος του επιτοκίου.
Λίγο μετά τις 18:30 με ανακοίνωση το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου υπέβαλε αίτημα για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης.