Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Περιοχή της Μολδαβίας διεκδικεί θέση στη Ρωσική Ομοσπονδία

Δεύτερη... Κριμαία;
 Οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία

Ζήτησε από τη Ρωσία να συγγράψει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την ένωσή της με τη χώρα.


Αυστραλία: Παραιτήθηκε ομογενής υπουργός κατηγορούμενος για διαφθορά

Κάνουν λόγο για προσωρινή απόφαση
Λόγω εμπλοκής του σε εταιρεία η οποία ερευνάται για διαφθορά, ο Αθανάσιος Συνοδινός, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην Αυστραλία, αναγκάστηκε σήμερα να παραιτηθεί.

Ανακάλυψη νέου ισχυρού τεστ αντι-ντόπινγκ

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα πανίσχυρο τέστ αντι-ντόπινγκ που, όπως λένε, είναι έως 1.000 φορές πιο ευαίσθητο από τα υπάρχοντα, όσον αφορά την ικανότητά του να ανιχνεύει παράνομες ουσίες στο αίμα των αθλητών.


Κορκίδης: Ανάσα για επιχειρήσεις η μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ανάσα για την επιχειρηματικότητα είναι η συμφωνία με την τρόικα για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε τελικά σε αυτή, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού.


"Πράσινο φως" για μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

Το "πράσινο φως" για την εφαρμογή των μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία δίνει η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα στα θέματα της ενέργειας. Η συμφωνία ορίζει επίσης το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για την απελευθέρωση της αγοράς λιανικής φυσικού αερίου.


ΗΠΑ: Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με 27.000 μέλη

ΘΥΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΑ 3-17 ΕΤΩΝ
Διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές απ΄όλο τον κόσμο εξάρθρωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Τρίτο πακέτο και «κούρεμα» 100% για την Ελλάδα

DIW: ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ
 O πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW), Μ. Φράτσερ.

Συνδυασμό λύσεων που θα περιλαμβάνει την εκπόνηση τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς και δραστικό «κούρεμα» του δημόσιου χρέους προτείνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW), τονίζοντας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν αξιοποιήσει τα πολλά χρήματα που τους έχουν δοθεί στο παρελθόν. 

Μέτρα λιτότητας τέλος, διαβεβαιώνει ο Σαμαράς

Το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2009, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων 


Φρέσκο γάλα μέχρι 11 ημέρες

Σε τι συμφώνησαν η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα. Δύο νέες κατηγορίες φρέσκου γάλακτος, τι θα συμβεί με την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και με τις τιμές των βιβλίων