Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μέτρα λιτότητας τέλος, διαβεβαιώνει ο Σαμαράς

Το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2009, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων 



Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η Ελλάδα, αν και πέρασε από πρωτοφανείς συμπληγάδες, κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό.
Μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Οραμα και Πραγματικότητα» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο πρωθυπουργός τόνισε πως «καταφέραμε να εξαλείψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά και του εμπορικού ισοζυγίου μετά από πάρα πολλά χρόνια».
Αναφέρθηκε ακόμη στο κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως «θα μοιραστούν 525 εκατ. ευρώ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, στους πιο αδύναμους, καθώς και στους ένστολους με αποδοχές κάτω από 1500 ευρώ».
Επίσης αναφέρθηκε στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% και έκανε λόγο για επιστροφή ενός δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως μένουν πίσω όσοι αμφισβήτησαν την κυβερνητική πολιτική. «Αφήνουμε όσους θέλουν να αμφισβητούν να αμφισβητούν όσο θέλουν. Από σήμερα είναι κομπάρσοι και είναι θλιβερό που δεν είπαν ούτε μια καλή κουβέντα. Είναι κρίμα και για τον πολιτικό μας πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια, ενώ δήλωσε πως έως το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2008-09. «Αυτό δεν μας αρκεί. Χρειάζεται ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, και σταθερή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, με άλλο παραγωγικό μοντέλο, για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω», επεσήμανε.

  /voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου