Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αυστραλία: Παραιτήθηκε ομογενής υπουργός κατηγορούμενος για διαφθορά

Κάνουν λόγο για προσωρινή απόφαση
Λόγω εμπλοκής του σε εταιρεία η οποία ερευνάται για διαφθορά, ο Αθανάσιος Συνοδινός, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην Αυστραλία, αναγκάστηκε σήμερα να παραιτηθεί.


Το τελευταίο τριήμερο ο γερουσιαστής Αθανάσιος Συνοδινός δέχθηκε πιέσεις και τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Αυστραλίας, αφού εταιρεία με την οποία σχετίζεται βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή την παραίτηση του Ελληνοαυστραλού γερουσιαστή τονίζοντας όμως ότι η παραίτηση θα είναι προσωρινή.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή κατά της Διαφθοράς ερευνά υπόθεση διαφθοράς στην εταιρεία Australian Water Holdings στην οποία ο Συνοδινός ως μέλος της   θα κέρδιζε 20 εκατομμύρια δολάρια από ένα συμβόλαιο που θα της ανέθετε η δημόσια επιχείρηση ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, "Sydney Water", μιας και είχε ο ίδιος μετοχές στην ιδιωτική εταιρεία.

Ο γερουσιαστής δήλωσε για το γεγονός :"Δεν θέλω το θέμα αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση την οποία με υπερηφάνεια υπηρετώ" ενώ υποστήριξε ότι θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής και ευχαρίστησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της κυβέρνησης που τον περιβάλουν με την στήριξή τους.

 protothema.gr

1 σχόλιο: