Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανακαλύφθηκε αρχαίο «εμπορικό κέντρο» στις Σέρρες (Εικόνες)

Σε μια σημαντική ανακάλυψη αρχαιολογικού ευρήματος βρέθηκαν αρχαιολόγοι, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα εμπορικό κέντρο ηλικίας περίπου 2.700 ετών στην αρχαία πόλη Αργιλος στην Βόρεια Ελλάδα, κοντά στην Αμφίπολη Σερρών.


Προσλήψεις των ΕΛΤΑ και στις Σέρρες

Σε περίπου 1.600 προσλήψεις εποχικών εργαζομένων προχωρούν επτά οργανισμοί του δημοσίου τομέα, με τις ανακοινώσεις να αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΛΓΑ,τις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», την ΔΕΗ και το Κτηματολόγιο.


Συνελήφθη 21χρονος για κλοπή στις Σέρρες

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, ένας 21χρονος, για κλοπή.


Αυτοί είναι οι μισθοί σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς

Στοιχεία για το μισθολογικό κόστος υπαλλήλων τους διαβίβασαν στη Βουλή 12 από τα 18 υπουργεία στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση.


Βγήκαν μαχαίρια! Αβραμόπουλος σε Βενιζέλο: Δεν χρειάζομαι οδηγίες - Βενιζέλος: Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν τους καλούς στην αντιπολίτευση!

- Απάντηση μέσω κύκλων του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο
- Το πρωί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε πει ότι στηρίζει την σύσταση Εξεταστικής συμφωνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε στοχοποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- "Ο Τσίπρας υιοθετεί τις αμαρτωλές συμβάσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου!", είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Θετική ψήφο στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έλαβε αυτή την απόφαση.


Eurobank: Αντιπαραγωγικό ένα νέο πακέτο οριζόντιων μέτρων

«Όχι» σε νέα μείωση μισθών/συντάξεων και αύξηση φόρων


 Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να αποφευχθούν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και δαπάνες δημοσίων επενδύσεων και νέες αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, επισημαίνει η Eurobank.


Στο 1,28 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στις Σέρρες

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι τα πρώτα δείγματα, αναφορικά με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Το πετρέλαιο ξεκίνησε να διατίθεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιώργος Κοτζάογλου, η τιμή του κινείται γύρω στο 1,28 ευρώ το λίτρο.


Στρατηγική συνεργασία με TUI για την προσέλκυση τουριστών

Σχέδια ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel Πίτερ Λονγκ, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.


Κρήτη: Κτηνοτρόφοι σακάτεψαν στο ξύλο τους απλήρωτους εργάτες που χρησιμοποιούσαν!

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η άρνηση των Πακιστανών να δουλέψουν - Οι κτηνοτρόφοι τους έσπασαν στο ξύλο και οι άτυχοι εργάτες κατέληξαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο...



Βάζουν χέρι στο εφάπαξ του Δημοσίου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και βγαίνουν στη σύνταξη.


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.


Συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου στις ΗΠΑ

Σε συμφωνία για το τερματισμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ κατέληξαν οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η διορία που είχαν για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.