Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Καμία περικοπή στις αποδοχές τους αποφάσισαν οι βουλευτές

      Προνόμια-πρόκληση συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι βουλευτές με κάθε έναν από τους 300 βουλευτές να στοιχίζει καθημερινά στον Έλληνα φορολογούμενο έως και 556 ευρώ, περισσότερα δηλαδή από ένα βασικό μισθό, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για την διάσωση της χώρας και αναζητούν δουλειές των 400 ευρώ.

Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών

Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα, έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.


Παραδόθηκε σήμερα τμήμα της Εγνατίας Οδού

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΣΕΡΡΕΣ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Τεσσεράμισι χιλιόμετρα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες και Προμαχώνα δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία.

 

Απομάκρυνθηκαν 116 εφοριακοί από την 1η Ιουλίου

Έγγραφο Γ. Μαυραγάνη στη Βουλή
 Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, από την 1/07/2012 έως και σήμερα απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας 111 εφοριακοί υπάλληλοι.


Τους 116 φθάνουν οι «επίορκοι» εφοριακοί που απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σε ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρου για την έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ.
Σύμφωνα με τον Γ. Μαυραγάνη οι 116 απομακρύνσεις εφοριακών επιμερίζονται ως εξής:


H Ελλάδα παύει να είναι το παιδί για μαστίγωμα

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, γράφουν οι New York Times, υποστηρίζοντας πως μπορεί, για αρκετό καιρό, η κατάσταση στη χώρα, να μην ήταν ελκυστική για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ωστόσο το τελευταίο διάστημα «κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει».


Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, οι γιατροί προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, καθώς και ενδεχόμενες απολύσεις.


Συνελήφθησαν Βούλγαροι λαθρέμποροι πετρελαίου στις Σέρρες

Φτηνό πετρέλαιο από την πατρίδα τους εισήγαγαν παράνομα στην Ελλάδα τρεις Βούλγαροι, με σκοπό να το πουλήσουν σε πρατήρια καυσίμων σε τιμές… ελληνικές και να τσεπώσουν τη διαφορά! Όμως, έχασαν «και τα αυγά και τα καλάθια»!


Παρέμβαση για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ

Παρέμβαση με νομοθετική ρύθμιση για το «ξεφούσκωμα» των τιμών πώλησης των προϊόντων, με σκοπό να υπάρξει διαφάνεια στις παροχές που κάνουν μεταξύ τους η βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

 

Σφοδρή επίθεση Ευ. Βενιζέλου κατά Αλ. Τσίπρα

«Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας»


 Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές εκείνους της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν, όπως είπε, την κυβέρνηση.


Γυμνή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σε 189 προσαγωγές και 14 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν πάντως δύο άνδρες οι οποίοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν βγάζοντας τα ρούχα τους μπροστά από μπλόκο αστυνομικών.