Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ «ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ _ Δεκάδες χιλιάδες «μαϊμού» επιδόματα βγάζει η απογραφή


Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν μαϊμού ή διπλά και τριπλά επιδόματα, βγάζει η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με όσα εκτίμησε μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο κ. Μπόλαρης παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις, αλλά «εικάζει μετά βεβαιότητας» ότι υπάρχουν και μπιλιετάκια πολιτικών με σκοπό να δοθούν επιδόματα μαϊμού, δεσμεύθηκε δε πως όσα προκύψουν από την έρευνα θα δοθούν στη δημοσιότητα. Τα αποτελέσματα της απογραφής ανακοινώνονται τη Δευτέρα.

 

Στα 109 δισ. ευρώ η συνεισφορά του EFSF στο ελληνικό πακέτο


Στα 109,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 48 δισ. ευρώ, τα οποία θα παράσχει το Ταμείο -με τη μορφή δικών του ομολόγων- για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.


Πλεόνασμα στα κρατικά ταμεία 647 εκατομμύρια ευρώ


Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διαχείρισης σε ταμειακή βάση στο πρώτο δίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο Προϋπολογισμός σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης κατέγραψε στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πλεόνασμα ύψους 647 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2011.