Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σωματίδια κινούνται ταχύτερα από το φως!

Νετρίνα ταξιδεύουν στο CERN με ταχύτητες που ανατρέπουν τη Θεωρία της Σχετικότητας





Γενεύη
Διεθνής ομάδα επιστημόνων κατέγραψε υποατομικά σωματίδια τα οποία ταξίδευαν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός! Εάν αυτό το πείραμα που διεξάγεται στο CERN επιβεβαιωθεί, τότε αναμένεται να ταράξει συθέμελα μια από τις βασικές αρχές της φυσικής.
Ο Αντόνιο Ερεντιτάτο που εργάζεται στο CERN δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι μετρήσεις που διεξάγονται τα τελευταία τρία χρόνια αποκάλυψαν νετρίνα τα οποία κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη κατά 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (nanosecond) σε σύγκριση με εκείνη του φωτός καλύπτοντας μια απόσταση 730 χιλιομέτρων μεταξύ της Γενεύης και ενός εργαστηρίου στο Γκραν Σάσο της Ιταλίας.

Συνάντηση Βενιζέλου με Σόιμπλε και άλλους ηγέτες στις ΗΠΑ

        Τη διαβεβαίωση του πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον σκληρό δρόμο των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θα καλύψει τις υποχρεώσεις της, παρέσχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησής τους στην Ουάσιγκτον. 

Αυτόφωρο και φοροδίκες εξπρές

Εγκύκλιος με την οποία αυστηροποιούνται οι ποινές για τους φοροφυγάδες εστάλη στις Εισαγγελίες της χώρας. Αυτόφωρο για όσους έχουν οφειλές πάνω από 75.000 ευρώ. Έλεγχος και στις τραπεζικές καταθέσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FOCUS Σμίντινγκ: Σας φορολογούν για παραδειγματισμό

Κριτική στην ακολουθούμενη συνταγή των συνεχών περικοπών ασκεί Γερμανός οικονομολόγος εκτιμώντας ότι οι απαιτήσεις της τρόικας για εισπρακτικά μέρα είναι αποτέλεσμα μίας τιμωρητικής λογικής που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα