Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πώς θα μειωθούν οι συντάξεις – Περικοπές από 5% έως 15%


- Τρεις οι κλίμακες για τις περικοπές
- Οι μειώσεις θα ισχύουν απο 1-1-2013
- Πόσα χάνουν το χρόνο οι συνταξιούχοιΤρεις κλίμακες για τις περικοπές στις συντάξεις, που θα σταματούν στο 15% προβλέπει το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη χθες έπειτα από νέα εισήγηση του οικονομικού επιτελείου.
Το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ με πέντε κλίμακες (5%, 10%,15%, 20% και 25%), αποσύρθηκε χθες το μεσημέρι και οι περικοπές θα είναι τελικά 5%, 10% και 15%.


Spiegel: Δεν είναι όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι ίσοι


Στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, με αφορμή την αποκάλυψη των ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ» επικεντρώνεται σε σχετικό του άρθρο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
«Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, την ώρα που ο μέσος όρος των πολιτών της χώρας υπομένει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας», τονίζει σε νέο του άρθρο το γερμανικό περιοδικό, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Είναι πασιφανές πως οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης», τονίζει χαρακτηριστικά το Spiegel. «Η αρχή της φορολογικής ισότητας μπορεί να είναι ενσωματωμένη στο ελληνικό Σύνταγμα, όμως γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι ίσοι», αναφέρει το άρθρο που υπογράφει ο Γεώργιος Χρηστίδης, και συνεχίζει: