Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. € για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

 

24ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για 24ωρη απεργία στα Ιδρύματα της Περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας, 11:00 – 15:00, για τα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. 


Microsoft: Θα συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας

Τη δέσμευση της εταιρίας Microsoft να συνεχίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Ντον Γκράνθαμ (Don Grantham) κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συμβάλλοντας, όπως τόνισε, στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση.


Πέρασε η τροπολογία για το φάρμακο - Σόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με φωνές και σκηνές φαρ - ουέστ!

- Η τροπολογία για το φάρμακο πέρασε με 164 ψήφους υπερ, 74 κατά και 10 παρών
- Φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας
- Εγκατέλειψε την θέση της η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που άρχισαν οι φωνές
- Σκηνές απείρου κάλλους με βουλευτές να ψηφίζουν και μετά να τσακώνονται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη
- Αναγκάστηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να ανέβει στην έδρα για να αποκαταστήσει την τάξη
- Με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για φαλκίδευση της ψήφου των βουλευτών του

Στον 50χρονο εκπαιδευτικό ανήκει το πτώμα που έβγαλε η θάλασσα στην Τουρκία

Αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του που έχουν μεταβεί στα τουρκικά παράλια ο 50χρονος εκπαιδευτικός Κώστας Αργυρόπουλος, ο οποίος αγνοείτο από τις 22 Νοεμβρίου όταν και παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Κρεμαστή της Ρόδου.


Καβάλα: Το ειρηνοδικείο διέγραψε όλο το χρέος χαμηλόμισθης συνταξιούχου!

Στην ολική διαγραφή χρέους ύψους 50.000 ευρώ και την ταυτόχρονη σωτηρία της οικίας μιας χαμηλόμισθης συνταξιούχου προχώρησε το Ειρηνοδικείο Καβάλας.



Κων. Μητσοτάκης: Το φιάσκο με τα φάρμακα να γίνει μάθημα στον κ. Τσίπρα

Για «φιάσκο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των φαρμάκων έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook.


Επιτέλους κάτι κινείται στην οικονομία

Μέσα στο σκηνικό γκρίνιας, πόλωσης και διαρκών αντιπαραθέσεων που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά, υπάρχουν και κάποιες ενθαρυντικές ενδείξεις ότι κάτι αρχίζει να κινείται επιτέλους στην πολύπαθη ελληνική οικονομία. 


Νάουσα: Έκλεισαν όλα τα σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου

Με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού αναστέλλεται για σήμερα, Τετάρτη, στο δήμο η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.


Απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα φάρμακα

Την τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα θα υπερψηφίσει η ΔΗΜΑΡ. Παρών ΚΚΕ, αποχώρηση ΑΝΕΛ.
 Απομονωμένος αναμένεται να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή ονμαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για την τιμολόγηση φαρμάκων.


Απονεμήθηκαν τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2013

Τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2013 απονεμήθηκαν για 19η φορά το βράδυ της Τρίτης από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.


Αυστραλία: Αντιδράσεις για τη χορήγηση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας

Η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Αυστραλία για το θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας που καθυστερεί αδικαιολόγητα με την μια πλευρά να επικρίνει την άλλη για τις καθυστερήσεις μπορεί στο τέλος να μη γίνει και …ποτέ!


Στην Αθήνα ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία για να παρουσιάσει μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.



Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία έπειτα από δύο μήνες διαπραγματεύσεων

Οι συντηρητικοί της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγγελα Μέρκελ και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατέληξαν νωρίς σήμερα το πρωί σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης «ευρέος συνασπισμού», όπως ανακοίνωσαν δύο συντηρητικοί πολιτικοί στον λογαριασμό τους στο Twitter.


Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

      Χειρότερη υγεία με ελάχιστες δημόσιες παροχές εξασφαλίζει ο προϋπολογισμός του 2014 για τα 10 εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Το τσεκούρι στην επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα και αν κάποιοι μιλούσαν για

Κοινωνία Σέρρες: Τους χτύπησαν για 70 ευρώ

Σκηνές σοκ κατέγραψε η κάμερα. Θύματα ένας 72χρονος και η 71χρονη σύζυγός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.


Αντίδραση Παπανδρέου σε σχόλιο του MEGA

Υβριστικό χαρακτηρίζεται, σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχόλιο δημοσιογράφου του MEGA, σχετικά με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης της χώρας με τους δανειστές.


"Η ανεξάρτητη Σκωτία θα κρατήσει τη στερλίνα και τη βασίλισσα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Σάλμοντ

Αν η Σκωτία γινόταν ανεξάρτητη, θα κρατούσε τη βρετανική στερλίνα και τη βασίλισσα και θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα είχε τη δική της αμυντική δύναμη και θα συνέλεγε η ίδια τους φόρους της, δήλωσε ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός, Άλεξ Σάλμοντ.



Σκληρή κριτική του Πάπα στην «τυραννία των αγορών»

«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ»

Ο πάπας Φραγκίσκος επέκρινε τον αχαλίνωτο καπιταλισμό χαρακτηρίζοντάς τον μια «νέα τυραννία» και παρακάλεσε τους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου να καταπολεμήσουν την φτώχεια και τη μεγεθυνόμενη ανισότητα, σε ένα έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα, στο οποίο επαναλαμβάνει παράλληλα την έκκλησή του να υπάρξει ανανέωση στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία.