Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απώλεια εσόδων 141 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις πινακίδων


Ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ οι εκτιμώμενες απώλειες στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, την τελευταία πενταετία, λόγω της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σωρευτικά οι απώλειες από τις καταχωρήσεις οχημάτων σε ακινησία ανέρχονται σε 141.528.099,05 ευρώ.


Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ


Στη Βουλή διαβιβάζουν τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μετά την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, κάνουν μια λακωνική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και αποστέλλουν, εκτός από τη δικογραφία, ολόκληρη την επίμαχη λίστα.


Η Κλίντον ωθεί το Βελιγράδι προς την "αγκαλιά" της Ε.Ε.


Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα το Βελιγράδι να αρχίσει εκ νέου απευθείας διάλογο με τον Κόσοβο, πρώην σερβική επαρχία, κάτι το οποίο χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή της Σερβίας στην ΕΕ, χωρίς πάντως να επιμένει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, που η Πρίστινα έχει ανακηρύξει από το 2008.