Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ
Αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις προφυλακίσεις, με εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Συνταγματικές οι μειώσεις με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΥΠΟΙΚ
Συνταγματικές και νόμιμες έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις περικοπές που έγιναν στο προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως επίσης και στις αποδοχές που προβλέπονται από το μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

ΣτΕ: Από 1/08/2012 η αντισυνταγματικότητα των περικοπών

ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Από την 1η Αυγούστου 2012 όταν και είχαν αναδρομικά επιβληθεί έως και σήμερα ισχύει η περίοδος αντισυνταγματικότητας των περικοπών στους ενστόλους όλων των Σωμάτων έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες, και σχεδόν ομόφωνα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υστερα από διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Δημόσιο: Με το νέο σύστημα η αξιολόγηση και του 2013

ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης στα κορυφαία πέντε του κόσμου

Ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια μουσείων του κόσμου είναι αυτό της Ακρόπολης σύμφωνα με την Καναδέζικη εφημερίδα Toronto Star


Ανατροπές σε όλα τα Ειδικά Μισθολόγια

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΤΕ
 Οι ενώσεις στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τις μειώσεις των μισθών τους

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει για τον κρατικό προϋπολογισμό η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Ακολουθούν δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι.

Προειδοποίηση Λαβρόφ προς ευρωπαίους να μην επεμβαίνουν στην Ουκρανία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αναμειγνύονται στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα εκφράζει φόβους ότι ίσως ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Γιωτόπουλος: EYΠ, CIA και κυβέρνηση άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

Επιστολή του αρχηγού της 17Ν από τις φυλακές Κορυδαλλού
- Βαρύτατοι υπαινιγμοί αναδεικνύουν τον "εμφύλιο" αναμέσα στον φυλακισμένο αρχηγό και το "ελεύθερο μέλος της 17Ν"-"Γιατί παρακολουθούσαν τον Τζωρτζάτο στις άδειές του, αλλά όχι τον Ξηρό;"-"Όλοι αυτοί δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες;"-" Tι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε"- Επιμονή για το "ορφανό" αποτύπωμα στο σπίτι της Μαϊτέ στους Λειψούς


Διαδηλωτές χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι τον Φάρατζ (vid)

Άγρια επίθεση δέχτηκε από διαδηλωτές στο Κλίφτονβιλ ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP), Νάιτζελ Πολ Φάρατζ.


Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: «Τυφλωμένος» από τη ζήλια σκότωσε πατέρα και γιο

Διπλό φονικό στη Νεάπολη
61χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα 64χρονο άνδρα επειδή νόμιζε ότι παρενοχλούσε τη σύζυγό του - Σκότωσε και τον 32χρονο γιο του θύματος, που προσπάθησε να σώσει τον πατέρα του - Ο δράστης συνελήφθη