Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ιβαν Σαββιδης, αποκαλυψη "βομβα"

Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο ομογενής από τη Ρωσία Ιβάν Σαββίδης, αναφορικά με το δάνειο που είχε προθυμοποιηθεί να δώσει η ρωσική κυβέρνηση στην Ελλάδα και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους.
«Η Ρωσία παρείχε στην Ελλάδα δάνειο και μάλιστα χωρίς επιτόκιο, αλλά συμφέροντα άλλων δυνάμεων

Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη


Δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μπαίνει η ανάπτυξη. Η γραμμή που χαράζει ο Φρ. Ολάντ και οι πιέσεις των χωρών του Νότου αφυπνίζουν τις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Κομισιόν συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Η πιθανή αλλαγή σκυτάλης στη Γαλλία και οι πιέσεις από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία ξυπνούν επιτέλους την Ευρώπη από τον λήθαργο σε ό,τι αφορά την αποτυχημένη συνταγή εξόδου από την κρίση.


Η καταστροφή για Handelsblatt οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Αρνητικά σχολιάζει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, φτάνοντας στο συμπέρασμα πως τα δύο κόμματα εξουσίας οδηγούν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή.
Αυτό που χρειάστηκε να κάνει για να καταλήξει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα ήταν να ασχοληθεί με τις κρατικές ενισχύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και τα χρέη τους.
Ενώ η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή την εξοικονόμηση χρημάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να δημιουργούν νέα χρέη
Το πλήρες κείμενο: