Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μπουτάρης: Τα σκουπίδια τα μαζεύει αλλιώς ο δεξιός κι αλλιώς ο αριστερός;

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΑΠΕΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Την επείγουσα ανάγκη αυτονόμησης των διαδικασιών της τοπικής αυτοδιοίκησης "από το πολιτικό καπέλωμα", υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο επιστημονικό συμπόσιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Εκθεση Ευρωκοινοβουλίου: «Η τρόικα έδρασε σαν χασάπης»

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο

ΣΤΗΝ 75Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων εμφανίζεται για το Α' εξάμηνο του 2014 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στην διεθνή κατάταξη Webometrics. Επίσης το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης και στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

Ακαρπη η συνάντηση Στουρνάρα - αγροτών

ΠΡΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι περισσότεροι τουρίστες των Σκοπίων είναι Ελληνες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΓΔΜ
Έλληνες ήταν οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην ΠΓΔΜ και τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΠΓΔΜ.

Ετσι θα «αναστηθεί» η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΒΕΠ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
Tη συσπείρωση όλων των θεσμοθετημένων φορέων της πόλης του Πειραιά για την αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της αποδοτικότερης αξιοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας επιδιώκει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

«Μαχαίρι» 20% στους μισθούς των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αυγή»

Σε διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτησία οι εργαζόμενοι.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι μειώσεις μισθών κρίθηκαν αναγκαίες εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών.

Σέρρες: Πρόστιμο 500 ευρώ σε νοσοκόμα για... αποτσίγαρα

Απίστευτο κι όμως αληθινό
Με την λογική «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» οι επόπτες Δημόσιας Υγείας επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ σε προϊσταμένη ΜΕΘ επειδή εντόπισαν πολλά αποτσίγαρα στα αποδυτήρια του προσωπικού.

Οι καινοτόμοι της «γενιάς των 30»

ΕΛΛΗΝΙΚΑ «STARTUPS»
Είναι νέοι, δυναμικοί και πρωτοπόροι. Είναι νέοι, δυναμικοί και πρωτοπόροι. Μέσα στο γκρίζο περιβάλλον που δημιουργεί η ύφεση στην πλειονότητα των παραδοσιακών επιχειρήσεων, αποφάσισαν να κάνουν την κρίση ευκαιρία σε έναν τομέα ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή άνθηση, αυτόν της νέας τεχνολογίας και των κινητών εφαρμογών.

Στο ΑΣΕΠ οι φάκελοι των 35.000 μονίμων του 2006

500 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 Τα μεικτά κλιμάκια θα ξεκινήσουν τους ελέγχους από το υπ. Πολιτισμού, όπου απασχολούνται περίπου 1.700 μονιμοποιηθέντες με το Π.Δ. Παυλόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσουν ανά τομέα (π.χ. δήμοι, ΝΠΔΔ κ.λπ.)

Aπό το κόσκινο του ΑΣΕΠ θα περάσουν οι μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκαν μεταξύ 2006-2010 με το ΠΔ 164/2004. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκροτεί μηχανισμό επανελέγχου όλων των φακέλων. Οσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου θα απολυθούν. 

Η Βρετανία παλεύει μόνη τις καταστροφές - Απορεί η ΕΕ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Απορίες εκφράζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτηση για να λάβει βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ολέθριες πλημμύρες που σάρωσαν τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Από 17/2 σε ισχύ οι πτήσεις κοινού κωδικού Air Serbia-Adria Airways

Συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (codeshare) υπέγραψε ο σερβικός εθνικός αερομεταφορέας Air Serbia με τον σλοβενικό Adria Airways.

Γιατροί και ασθενείς που εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Οι χρόνιοι νεφροπαθείς και οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου και οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια είναι μερικοί από τους ασθενείς που εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε απόψε ο ΕΟΠΥΥ.