Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Επανέλεγχο όλων των ιδιωτικοποιήσεων θέλει ο Τσίπρας

«ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ» ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του Ελληνικού εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση και παράλληλα δεσμεύθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΙΚΑ. Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας με 50 ημέρες ασφάλισης



Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την περίοδο 1.3.2014 έως 28.2.2015, απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

«Ανθρακας» ο θησαυρός για τους χρυσοθήρες στις Σέρρες

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
«Άνθρακας» φαίνεται ν' αποδεικνύεται ο θησαυρός για τους χρυσοθήρες στη Σκοπιά του δήμου Ν. Ζίχνης, αφού οι μέχρι στιγμής έρευνές τους έχει αποβεί άκαρπες.

Ένας στους δύο γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επέλεξε… ΠΕΔΥ

Έληξε σήμερα η προσθεσμία για τις αιτήσεις
Επί συνόλου 4.998 επαγγελματιών υγείας του Οργανισμού 2.319 υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στον νέο φορέα - Εκτός επέλεξαν να μείνουν 2.679 γιατροί.

ΚΕΠΚΑ: Μειωμένο έως και 4,8% το κόστος για τα Σαρακοστιανά

Από 120 έως 201 ευρώ.
 Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά

Το κέντρο προστασίας καταναλωτών δημοσιοποίησε τα στοιχεία που συνέλεξε με την έρευνα τιμών για το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι.

Αφήσαμε πίσω μας την ύφεση, αισιοδοξεί η Τράπεζα της Ελλάδας

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ
Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά κατά την οποία συρρικνώνεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο διοικητής της Γ.Προβόπουλος κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Εκθεσης του Διοικητή.

Βροχερό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ
Με βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Προκηρύχθηκαν 381 θέσεις για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα


Προκηρύχθηκαν 381 θέσεις για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013, από τότε δηλαδή που είχαν καταργηθεί οι ειδικότητές τους στην τεχνική εκπαίδευση.


Προσωρινή αύξηση 5 ως 74 ευρώ το μήνα στις συντάξεις

Αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης των επικουρικών συντάξεων με αποτέλεσμα όσοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξή να δουν αυξήσεις στα μηνιαία εισοδήματα τους


Στη Γερμανία γίνεται η πιο άνιση κατανομή πλούτου στην ευρωζώνη



Ο ιδιωτικός πλούτος είναι πιο άνισα κατανεμημένος στη Γερμανία —τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης— από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης, κατέδειξε μια μελέτη για το θέμα αυτό η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Στίβος: Στις Σέρρες το Βαλκανικό εφήβων/νεανίδων

Στην πόλη των Σερρών θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις 5 Ιουλίου...