Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δεν υπέβαλε προσφορά για ΔΕΠΑ η Gazprom

Επίσημες ανακοινώσεις από τη ρωσική εταιρεία


 «Η κυβέρνηση είχε διμερείς συνομιλίες με την Gazprom και στο τέλος οι Ρώσοι αποσύρθηκαν» είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 Eπιβεβαίωσε η ρωσική Gazprom την απόφασή της να μην υποβάλει προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, σε μια απρόσμενη εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού.


Τέλος εποχής για τον όμιλο ΙΚΕΑ


Το όνομα Ίνγκβαρ Κάμπραντ ίσως να μη λέει πολλά. Είναι ο σήμερα 87 ετών ιδρυτής των ΙΚΕΑ, ο οποίος την... Τετάρτη (5/6) παραιτήθηκε οριστικά από πρόεδρος του Ομίλου. Ήταν το 1943, όταν ο Κάμπραντ ίδρυσε την πιο γνωστή παγκοσμίως φίρμα επίπλων. Το όνομα ΙΚΕΑ προήλθε από τα αρχικά του ονόματός του, του αγροκτήματος των γονιών του και του χωριού όπου γεννήθηκε.


"Ξέχασαν" να παύσουν στέλεχος για ανθελληνικές δηλώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ


Κανονικά στη θέση του στέλεχος που υποτίθεται πως είχε παυθεί γιατί αποκάλεσε Καρντάκ τα Ίμια
Δε φαίνεται πως έχουν συνηθίσει το νέο τους ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως μπορούν να λένε κάτι και να μη το εφαρμόζουν. 


Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΤΑΠ - ΟΤΕ


Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον Μάιο του 2013 ανήλθαν στο ύψος των 858.840.999,47 ευρώ.

Με διευρυμένη ατζέντα οι συζητήσεις με την τρόικα [διαπραγματεύσεις]

Ολα τα θέματα είναι ανοιχτά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών - Ποιες είναι οι προτεραιότητες


 Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πολ Τόμσεν θα ελέγξουν σήμερα την πορεία του προϋπολογισμού, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τον έλεγχο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Με διευρυμένη ατζέντα στην οποία περιλαμβάνονται επίσης το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων (μαζί και οι πλειστηριασμοί), η περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αλλά και η επόμενη μέρα σε εργασιακό και ασφαλιστικό, αρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Oικονομικών με την ηγεσία των ελεγκτών της τρόικας.