Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει πάρει στα σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις

Ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η Ελλάδα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας» και πως οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Πρόοδο στην Ελλάδα διαπιστώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο και τονίζει ότι η χώρα μας, από τις εκλογές του Ιουνίου «με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».
Ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας» και πως οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Επισημαίνει ωστόσο ότι «παραμένει η μεγάλη πρόκληση, και για τον ελληνικό λαό» ενώ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάκαμψης, υποστηρίζει πως «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτή στην Ελλάδα, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».


NASA: Γιατί ο ο κόσμος δεν τελείωσε... χθες


Βέβαιοι ότι θα υπάρξει η 22α Δεκεμβρίου 2012 και δεν θα έρθει τελικώς το τέλος του κόσμου είναι οι επιστήμονες της NASA, που έχουν ήδη αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο: "Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες".
Οι επιστήμονες λένε ότι οι φήμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο για την πρόωρη καταστροφή της Γης έχουν προκληθεί από μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.