Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εξι οι νεκροί από το σεισμό στη βόρεια Ιταλία


Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Ιταλία από τον σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έναν από τους πιο ισχυρούς τα τεύταία τρία χρόνια, που σημειώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Σημειώθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ιστορικά κτίρια.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, οι τέσσερις νεκροί ήταν εργάτες σε εργοστάσια που εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια. Τμήματα των συγκεκριμένων εργοστασίων, ένα κατασκευής πολυεστέρα και ένα κατασκευής κεραμικών, στο Μπόντενο και το Σαν Αγκοστίνο αντίστοιχα, κατέρρευσαν και καταπλάκωσαν τους εργάτες. τα σωστικά συνεργεία διεξήγαγαν έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.


Μόνο ηλεκτρονικά η δήλωση για εισοδήματα από 12.000 €


... διαφορετικά, δεν γίνεται αποδεκτή και η Εφορία ετοιμάζει πρόστιμα
Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και όχι στην Εφορία ή τα ταχυδρομεία στέλνει φέτος το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που υποχρεούνται να λύσουν τον γρίφο της φορολογικής δήλωσης και να αποφύγουν παγίδες και λάθη που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.
Ολοι, πλην συνταξιούχων, που το 2011 είχαν ατομικό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και αν υποβάλουν δήλωση με τον παραδοσιακό τρόπο, η Εφορία δεν θα την αναγνωρίσει και κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για μη υποβολή ή για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.


G8: Σημαντική η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ


Την σημασία που έχει η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη- με τήρηση των δεσμεύσεων της-υπογράμμισαν οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των Οχτώ (ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Ιαπωνία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και δεσμεύθηκαν για την προώθηση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την δημοσιονομική εξυγίανση.
Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δήλωσαν πως είναι "μέλημά" τους να προωθήσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας προκειμένου να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία και έδωσαν την υποστήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.