Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Διαίρει και βασίλευε

Ενα επεισόδιο απο τα πολλά μιας σειράς που διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers.
Προσωπικά, θα έλεγα ενα βίντεο που πρέπει ΟΛΟΙ να το δουν ανεξαρτήτως αν τους επηρεάσει ή όχι.

«Δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία» _ Σκληρή γλώσσα από Λαγκάρντ

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα να εφαρμόσει με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στέλνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS.


Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα να εφαρμόσει με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στέλνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS.
Αίσθηση προκαλεί επίσης η εκτίμηση της Κριστίν Λαγκάρντ πως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τελικά τη χρεοκοπία. «Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία ή την αναγκαστική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη», λέει η κ. Λαγκάρντ στη συνέντευξή της, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.


Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός – Οδικός Χάρτης για το 2050


Η ενέργεια που μπορεί να πάει την οικονομία μας ένα βήμα μπροστά.
Οι εξελίξεις της τελευταίας διετίας στον ενεργειακό τομέα διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους στην Ελλάδα βλέπουν μόνο τα αντικειμενικά μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, και αρνούνται να δουν σημάδια ουσιαστικής προόδου.