Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κουρεύονται και οι ισπανικές καταθέσεις


Συνεισφορά των "υγιών" τραπεζών σχεδιάζει η ισπανική κυβέρνηση, με κούρεμα των καταθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται έκτακτη εισφορά τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων.
 
 

Συμφωνία με τρόικα: Κούρεμα 20% στην Κύπρου, 4% στις μικρότερες τράπεζες


ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
 

Οι κυπριακές αρχές συμφώνησαν με την τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στην επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος κύπριος αξιωματούχος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuetrs.

 

Αύριο το απόγευμα η συνεδρίαση του Eurogroup


Στις 7.00 ώρα Ελλάδος το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί τελικά το καθοριστικό Eurogroup για την Κύπρο.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος του οργάνου Γερούν Ντίζελμπλουμ, γράφοντας στο twiiter «Αύριο στις 6 μ.μ. Eurogroup για την Κύπρο».


Κλείνει την πόρτα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Τζούλια Γκίλαρντ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ
 
 Με δήλωση της στο «Νέο Κόσμο» ότι «δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ξεκαθάρισε τη θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία.
 

Στις Βρυξέλλες το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κύπρου

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP


Ο πυρετός των διαβουλεύσεων στην Κύπρο φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες το Σάββατο, προκειμένου να παρουσιάσει ο ίδιος το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή.