Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Αννας Διαμαντοπούλου για τη διαχείριση της κρίσης _ «Προ των πυλών η Δ' Ελληνική Δημοκρατία»


Κείμενο θέσεων για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020 με τίτλο «Στο δρόμο για τη Δ' Ελληνική Δημοκρατία - Η Ελλάδα που παράγει» παρουσίασε σήμερα η Αννα Διαμαντοπούλου.

H υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι η «Γ' Ελληνική Δημοκρατία, η λεγόμενη «Μεταπολίτευση», φαίνεται να έχει κλείσει». «Η Δ' Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών με αδιαμόρφωτα χαρακτηριστικά», συμπληρώνει η κ. Διαμαντοπούλου και τονίζει ότι καθήκον της πολιτικής τάξης είναι να σχεδιάσει και να εκτελέσει αυτή τη μετάβαση, με γνώμονα τις ερχόμενες γενιές και το εθνικό συμφέρον.


Γ. Κουτρουμάνης: Δεν τίθεται θέμα μείωσης των αποζημιώσεων


Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποζημιώσεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ.


Το νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο - Μεγάλες ποινές και πρόστιμα έως και 100.000 στους δημοσίους υπαλλήλους


- Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ
-Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση για μείωση του δημοσίου κατά 30%
- Υποβιβασμός έως και δύο βαθμών προβλέπει το νέο ποινολόγιο
- Οι πειθαρχικές ποινές δεν θα διαγράφονται ποτέΥπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή, αναγκαία, όπως είπε, για την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.