Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ απασχόλησης στη Γερμανία


Η κατανάλωση αναμένεται ότι αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 1,2% κατά την περσινή χρονιά σε σταθερές τιμές, σύμφωνα με την DIHK, καθιστώντας το 2011 για τους Γερμανούς, οι οποίοι παραδοσιακά δεν επιδίδονται σε δαπάνες, "την καλύτερη χρονιά εδώ και 10 χρόνια".
Εξάλλου η γερμανική ομοσπονδία των εμπόρων λιανικής HDE αναμένει μια αύξηση τουλάχιστον 1,5% σε τρέχουσες τιμές στην κατανάλωση των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Σε αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων.
 

Μυστική συνάντηση για τα πετρέλαια της Κρήτης


Προχωρημένες είναι οι επαφές της Ελλάδας με ισραηλινή εταιρεία για τα πετρέλαια της Κρήτης. Το "οικόπεδο" που ενδιαφέρει την Delek και το πρόβλημα με την ΑΟΖ. Ο ρόλος της Τουρκίας


Πλούσια αποθέματα σε Πατραϊκό, Γιάννενα και Κατάκολο


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Αφορά στις περιοχές του πατραϊκού κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης, ή αλλιώς Open Door.
Εκτιμάται πως οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.


Σε βαθμό κακουργήματος για απιστία Δίωξη κατά Γ. Καπελέρη ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας


Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

 

Δέκατη επέτειος του ευρώ - Παραμένει σταθερό νόμισμα


Το ευρώ είναι «σύμβολο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της συνεργασίας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Όμως, τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί προειδοποιούν ότι η κρίση χρέους που απειλεί τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.


Περί "Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης"


Δημόσια Διαβούλευση επί του «Πλαισίου Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»