Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμος να «ψωνίσει» από Ελλάδα ο Mark Mobius

Ο μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius εμφανίζεται έτοιμος να τοποθετηθεί σε ελληνικές μετοχές για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.


Τούρκοι σκανδαλίστηκαν με την Λετίσια Κάστα στη Μπιεννάλε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Πρωταγωνίστρια του βίντεο είναι το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός Λετίσια Κάστα

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της έκθεσης Μπιενάλε.

 

Κερδίζουμε τη «μάχη» της φέτας

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Καναδάς καταλήγουν στη χρήση συμβιβαστικού όρου


 Η Ελλάδα φαίνεται ότι τελικά θα κερδίσει τη «μάχη» της ονομασίας της φέτας και σε διεθνές επίπεδο, χάρη στις συντονισμένες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που το έθεσε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αλλά και της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.


ΣΕΤΕ: Στα 12,1-12,2 δισ. τα συνολικά τουριστικά έσοδα έτους

Δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη


 Η εκτίμηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για συνολικά τουριστικά έσοδα 12,1- 12,2 δισ. επιβεβαιώνεται, δήλωσε ο πρόεδρός του, Ανδρέας Ανδρεάδης, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων ισοζυγίου πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος για το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013.


«Πρόκληση» η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις του «ΟΧΙ»

ΑΠΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Εντονη ήταν η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμπεριλάβει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταξύ αυτών στους οποίους έστειλε πρόσκληση για να παρευρεθούν στην παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στην συμπρωτεύουσα, με την ευκαιρία της επετείου της 28υης Οκτωβρίου και του «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του Αξονα.

 

Σε νέα υψηλά πέντε ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν  ράλι στα υψηλά πέντε ετών,  καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας, και από το ράλι στη Wall Street χθες, με το «πότε» της αλλαγής πολιτικής της Fed να επανέρχεται στο προσκήνιο.


Ημέρα μνήμης της Σφαγής των Κερδυλίων – Σερρών

Πριν από 72 χρόνια τέτοιες μέρες, στις 17 Οκτωβρίου του 1941, τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής διέπραξαν ένα από τα πιο φριχτά εγκλήματα.


ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Τον Αύγουστο του 2013


 Μειωμένο κατά 412 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι ήταν το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε σε 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+1,17% (ΤτΕ).


Άδειες δημοσίων υπαλλήλων: Ποιες καταργούνται - Ποιες μειώνονται

Σειρά αλλαγών στο καθεστώς των αδειών στο Δημόσιο εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή.



Βραβεία Global Finance: Καλύτερη ελληνική τράπεζα η Εθνική

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΚΓΤΟΝ
 
 

Η Εθνική Τράπεζα αναδείχθηκε ως η καλύτερη στην Ελλάδα (Best Developed Market Bank in Greece) στο πλαίσιο των βραβείων World's Best Developed Market Banks Awards 2013 που απονεμήθηκαν για 20ή χρονιά από το οικονομικό περιοδικό Global Finance.

 

"Perhaψ You're an Aθenian too" το μήνυμα προβολής της Αθήνας σε 18 αεροδρόμια

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και 18 διεθνών αεροδρομίων, που διακινούν 170.000.000 επιβάτες ετησίως, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για προώθηση της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού.



«Κλειδώνει» στη Μαδρίτη η υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

Στη Μαδρίτη όπου θα συνεδριάσουν οι επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστέρας θα βρεθεί την Παρασκευή ο Αλέξης Τρίπρας.