Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κελί μη καπνιστών ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος


Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.


Το σοφό τέστ του Σωκράτη


Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι' εμείς
Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".
"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.


Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου


Η καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης και των δύο συνεργατών του δεν προκάλεσε, όπως φαίνεται, έκπληξη μόνο στους καταδικασθέντες αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση.
Το βρετανικό δίκτυο BBC επισημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που έχει αποδοθεί ποτέ σε Έλληνα πολιτικό για υπόθεση διαφθοράς, ενώ τονίζει την πρόθεση του πρώην δημάρχου να ασκήσει έφεση.


«Φρένο» στα σενάρια για νέες ρυθμίσεις χρεών και αμνηστία

Πολιτικές παρεμβάσεις και διαφθορά κυριαρχούν στο μηχανισμό

 Στο πόρισμα που συνέταξαν τα στελέχη του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καταγράφονται όλα τα προβλήματα του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου.

 Δεν βλέπει τέλος στη διαφθορά και στις πολιτικές επεμβάσεις στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό η τρόικα, με αποτέλεσμα η αναποτελεσματικότητα στους ελέγχους να κυριαρχεί, η φοροδιαφυγή να «οργιάζει» και τα έσοδα να συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους. Λόγω δε της βραδύτητας των μεταρρυθμίσεων βάζει, για μια ακόμη φορά, «φρένο» στα σενάρια για νέες ρυθμίσεις και αμνηστίες, ζητώντας παράλληλα να συνεχιστούν οι ποινικές διώξεις κατά των οφειλετών.


Αδίστακτοι αφού φίμωσαν και έδεσαν 65χρονο τον σκότωσαν και τον σκέπασαν με χαλιά


Ένας 65χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ληστείας στο διαμέρισμα του, στην περιοχή της Τούμπας.
Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δεμένος και φιμωμένος σε υπόγειο χώρο της οικοδομής. Ήταν δεμένος, φιμωμένος και επιμελώς καλυμμένος με χαλί και τεμάχια νοβοπάν, φέροντας κακώσεις στο πρόσωπο.