Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Φιλοξενούμενοι»

       
           Την Τετάρτη 19-10-11 κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας με τη συμμετοχή ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, συνεργαζόμενων σωματείων κλπ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών (όπως γράφτηκε ο τίτλος του ομιλούντα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό) με πολλή άνεση αποκάλεσε τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων-super markets «φιλοξενούμενους» στην πόλη και στο νομό Σερρών. Ήθελε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι με δημοκρατικές διαδικασίες και στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, τις οποίες θεωρεί τόσο ο ίδιος όσο και οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» ότι πρεσβεύουν, έκλεισαν με πανό και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο τα καταστήματα των «φιλοξενούμενων» και δεν τους άφησαν να λειτουργήσουν.

Ω ξειν’, αγγέλλειν Ευρωπαίοις…

           Όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο, για δεύτερη φορά μετά την σύνοδο της 21ης Ιουλίου, είναι σε αναμονή. Όλοι στις αίθουσες αναμονής έξω από το θάλαμο ωδινών του μεγάλου μαιευτηρίου που λέγεται Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής. Τώρα το τί θα μας προκύψει ένας Θεός και η Αγγέλα ξέρουν.

Σχέδιο για τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώΗ απομείωση φαίνεται ότι θα αφορά στο σύνολο των ομολόγων αξίας περίπου 200 δισ. που λήγουν μέχρι το 2035

Η απομείωση φαίνεται ότι θα αφορά στο σύνολο των ομολόγων αξίας περίπου 200 δισ. που λήγουν μέχρι το 2035

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Στα πρόθυρα συμφωνίας με τους ιδιώτες επενδυτές για το εθελοντικό «κούρεμα», όπως όλα δείχνουν, 50% του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η Ευρωζώνη.