Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πρόοδο στην Ελλάδα «βλέπει» η Κομισιόν

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ _ Κομισιόν: Πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή

 
«Τα δημόσια οικονομικά βελτιώνονται σταθερά,  η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει φτάσει σε ένα προχωρημένο επίπεδο και εφαρμόζονται σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η Κομισιόν.

Πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της σχετικά με τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού μνημονίου.

 

«Χάιλ Χίτλερ» κατά την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή


Απεβλήθη από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος μετά από υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.


Απεβλήθη από την Ολομέλεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος

Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Ύβρεις εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και αποβολή Βουλευτή της από την αίθουσα της Βουλής σημάδεψαν την πρωινή συνεδρίαση.


Επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα


Ο Κινέζος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επισήμως στον κ. Σαμαρά το ενδιαφέρον του Πεκίνου για επενδύσεις. Υπεγράφησαν Μνημόνια Συνεργασίας.


Μπουτάρης: Να ανοίγουν και το απόγευμα του Σαββάτου τα καταστήματα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
 
 

Να λειτουργούν τα καταστήματα και τα απογεύματα του Σαββάτου -τουλάχιστον στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου- ζήτησε από τους εμπόρους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ώστε να τονωθεί η αγορά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες.