Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μπουτάρης: Να ανοίγουν και το απόγευμα του Σαββάτου τα καταστήματα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
 
 

Να λειτουργούν τα καταστήματα και τα απογεύματα του Σαββάτου -τουλάχιστον στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου- ζήτησε από τους εμπόρους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ώστε να τονωθεί η αγορά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες.

 

Μιλώντας στους εκπροσώπους επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάστηκε απόψε στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού, ο δήμαρχος έκρινε αναγκαία πλέον την λειτουργία των καταστημάτων, τα Σαββατιάτικα απογεύματα.
«Οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, εκτός από τα εστιατόρια και τα καφέ, θα πρέπει να βρίσκουν και ανοιχτά εμπορικά καταστήματα για να ψωνίζουν», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης ζητώντας την κατανόηση των εκπροσώπων της αγοράς.
Για έσοδα 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από το τουρισμό, έκανε λόγο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για άφιξη 17 εκατομμυρίων τουριστών το φετινό καλοκαίρι. Και δήλωσε ότι ο τουρισμός για τους Έλληνες δεν είναι μια ευκαιριακή ενασχόληση αλλά μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα.
Η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μπορεί να αναπτύξει δωδεκάμηνο τουρισμό υποστήριξε τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω του Φεστιβάλ, να προβάλλουν και να προωθήσουν τα τουριστικά προϊόντα τους ενώ πιο φθηνά πακέτα διακοπών περιμένουν τους επισκέπτες τουριστικών προορισμών που επιθυμούν να προγραμματίσουν οικονομικά τις διακοπές τους.
Το Φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ και τον ΟΛΘ.
 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου