Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ: "Ολέθριο λάθος η πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας"

Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν με έντονη ανησυχία το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Αθήνα και διαμηνύουν ότι οι εκκρεμότητες με την τρόικα θα πρέπει να κλείσουν τάχιστα.



Τελεσίγραφο για ψήφιση των μέτρων με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα άρει κάθε αβεβαιότητα, στέλνει στην Αθήνα η Ευρωζώνη. Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά θα είναι ένα ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή και υποστηρίζουν ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ταχεία προώθηση του κυβερνητικού έργου.

 

Τι μίσθο παίρνει η Μέρκελ


Ο ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκτίμησε πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν κερδίζει αρκετά χρήματα καθώς ο μικτός μισθός της ως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι λίγο πάνω από 17.000 ευρώ το μήνα.
«Δεν το βρίσκω φυσιολογικό μια γερμανίδα καγκελάριος να κερδίζει λιγότερα από έναν διευθυντή ταμιευτηρίου μεσαίου μεγέθους», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ".